ETUC őszi ülés

Beszámoló az ETUC Kollektív Alku Koordinációs Munkabizottság üléséről, 2009. október 6., Brüsszel (pdf 121 kB)

Az Európai Unió modern kihívásai közé tarozik a vállalati szociális felelősség felgyorsítása a tagállamokban és a tagjelölt államokban a harmonizáció, versenyképesség és szociális kohézió elősegítése érdekében. Erről tanácskoztak a tagállamok képviselői 2008. március 12-14. között Berlinben (pdf, 165 kB).

EMCO (Employment Committee, European Commission) – tripartit konzultáció

Bérnövekedés – és a foglalkoztatottság összefüggéseinek hazai tapasztalatai.
Brüsszel, 2013. február 1.
- magyarul
- angolul 

A bizottsági ülés fő témája az Euro Plusz Paktum és az ETUC, illetve az egyes tagszervezetei ezzel kapcsolatos állásfoglalásának kialakítása volt. A Paktum az innováció fejlesztését, a bürokrácia csökkentését is előírja, de alapvetően a bérpolitika terén fogalmaz meg sarkos kötelezettségeket.

A 2009. márciusi Kollektív alku koordinációs bizottsági ülés fő témája az ETUC tagszervezetek államait megrázó világgazdasági válság volt.

ETUC Kollektív alku koordinációs munkabizottság nyári szeminárium,
Róma, 2009. augusztus 31. - szeptember 3. (Beszámoló, pdf 544 kB)

Az Európai Szakszervezeti Szövetség 2008-ban az egész Európai unióra kiterjedő kampányt indít a munkavállalók bérpozíciójának javítása érdekében.

2008 január végén a litván főváros, Vilnius adott otthont az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége (ETF) által szervezett esélyegyenlőségi konferenciának, melyre a közlekedési szektorból 24 női résztvevő érkezett mintegy 10 országból.