Bérellenőrző

Hasonlítsd össze fizetésedet az azonos munkakörben dolgozók fizetésével három lépésben

A kormány határozata alapján a Gazdasági és Szociális Tanács felkérést kapott arra, hogy - igazodva az Európai Unió prioritásaihoz - dolgozzon ki ajánlásrendszert a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról (formátum: pdf 1500 kB).

Kézikönyv készült vállalatok "sokszínűség menedzsment" képzéséhez. A kiadvány az Európai Bizottság megbízásából készült, a Diszkrimináció elleni Európai Közösségi Akcióprogram (2001-2006) keretében.

Gender mainstreaming a vállalatoknál

Segédlet a vállalatoknak a férfiak és nők közötti egyenlőség megvalósításához. EQUAL projektek készülő e-learning tananyaga.

Bővebben a hvg.hu-n>>

Női és férfi esélyegyenlőség?

Nemek harca a neten...készül az e-learning tananyag. "Miként is képzeli az internetes társadalom néhány tagja a nemek békés együtt-, vagy legalábbis egymás mellett élését." Bővebben a hvg.hu-n>>

Fejlesztési stratégiák az EU által előírt szabályozás érvényesítéséhez a munkahelyi egyenlő bánásmódra és a munkaidő-szervezésre vonatkozóan Közép- és Kelet-Európában (pdf 204 kB).

A Tisztességes Munka Napján világméretű kampánymegmozdulásokat szerveznek a tettrekész szakszervezetek, és csatlakozásra buzdítanak. A megmozdulások 3 fő téma köré szerveződnek: munkahelyi jogok, szolidaritás, a szegénység és egyenlőtlenség megszűntetése.

A nemi szereotípiákat szinte születésünktől fogva nevelik belénk. Hogyan alakul mindez a munkahelyeken? Milyen nemi sztereotípiákkal számolhatunk férfiak és nők esetében? (pdf 169 kB)

vezető iparág lesz a biotechnológia. A tíz legutóbb csatlakozott ország közül, Magyarországon fejlődik legnagyobb mértékben a biotechnológiai iparág, állítja Dudás Ernő a Magyar Biotechnológiai Szövetség elnöke.

Stonhenge kútja

Egy magyar munkavállaló kalandjai, megpróbáltatásai Angliában:

www.stonehenge.extra.hu

Állásfoglalás az egyenlő munkáért egyenlő bért elvről

Állásfoglalás az egyenlő munkáért egyenlő bért elvről

Az egyenlő munkáért egyenlő bér elvét a Munka Törvénykönyve is szabályozza. Ez az elv nem sérülhet a munkavállaló nemével, faji havatartozásával, bőrszínével, etnikai kisebbséghez való hovatartozásával kapcsolatban. Ezt erősítette meg az Egyenlő Bánásmód Tanácsadó Testület állásfoglalásában (pdf 780 kB).

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium hagyományosan minden évben meghirdeti családbarát munkahely pályázatát, melyen mind a közszféra, mind a magánszféra cégei versenybe szállhatnak a munka és a családi élet összeegyeztethetőségét legjobban megvalósító vállalat címéért.

Hosszabb tanulmányok

Hosszabb tanulmányok PDF formátumban

"Hordozható" nyugdíjak

Ha más uniós tagállamban, illetve Norvégiában, Izlandon, Liechtensteinben vagy Svájcban telepedsz le, vállalsz munkát vagy folytatsz tanulmányokat, ugyanazok a nyugdíj- és egészségügyi ellátással kapcsolatos jogok illetnek meg, mint itthon. Az ehhez kapcsolódó rendeletek: 1408/71 rend. (614 KB) és 574/72 rend. (724 KB).

Mennyit keresünk valójában? - Fizetések medián értéke

A Workania állásportál által működtetett merces.hu fizetési felmérés kutatói  az átlagfizetések mellett a jövedelmek medián értékét vizsgálták.

A vg.hu cikke alapján.

Tovább a cikkre...

A kézműipari szakmák oktatásának helyzetértékelése. Javaslatok a kihaló kézműves szakmákkal kapcsolatos teendőkre vonatkozóan. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kutatása 2008. június és 2009. április között.

A projekt célja olyan tanácsadói csapat létrehozása és képzése, akik a munkahelyeken közvetlenül tudnak pálya-tanácsadási szolgáltatásokat nyújtani kollégáiknak.

Magyarország nem teljesítette megfelelően a 2002/73/EC irányelvet, ezért úgynevezett indokolt véleményezést kapott az Európai Bizottságtól.

"Nemre való tekintettel" - vagy tekintet nélkül?

"A gender mainstreaming nem más, mint a társadalmi esélyegyenlőség megvalósulása a tervezésben és a társadalmi gyakorlatban." Tankönyv és e-learning tananyag a nők és férfiak közötti esélyegyenlőség kérdéseiről. Bővebben a hvg.hu-n >>

Hasznos információk azoknak, akik az EU valamely országában szeretnének munkát vállalni. Hogyan döntsük el, hol érdemes dolgozni? Milyen dokumentumokra van szükség a külföldi munkavállaláshoz? (ppt 267 kB)

Cite this page © WageIndicator 2017 - Berbarometer.hu - Karrier